ASSEN - Het TT-circuit in Assen moet alles uit de kast trekken om de Champ Car-races voor dit jaar veilig te stellen. Op last van de provincie Drenthe moet het circuit een nieuwe hinderwetvergunning aanvragen.

De autoraces, die gepland staan voor begin september, maken vermoedelijk te veel lawaai onder de regels van de huidige vergunning. Dat zei directeur Peter Oosterbaan donderdag.

Zeven dagen per jaar mag het circuit extreem veel lawaai maken. Drie van die dagen zijn al jaar en dag gereserveerd voor de TT van Assen. De overige vier dagen gebruikte het circuit de laatste jaren voor het WK Superbikes. Dat evenement is uitgekleed voor 2007, maakt minder herrie en valt daardoor in een andere categorie.

Oosterbaan: "We dachten de dagen voor de superbikes uit te ruilen tegen de Champ Car. De provincie had daar een andere mening over.''

Gebrul

Drenthe vermoedt dat het gebrul van de racewagens boven de huidige geluidsnormen zal uitkomen. "Om bezwaarmakers niet in de kaart te spelen, vragen we nu keurig volgens de regels een nieuwe vergunning aan. We volgen de koninklijke weg en zijn bereid daar exra tijd en geld in te steken. We willen nu eenmaal heel graag de Champ Car in huis halen'', aldus de directeur.

Nederlanders

Twee Nederlanders waren vorig seizoen actief in de Amerikaanse World Series Champ Car: Charles Zwolsman en Nicky Pastorelli. Beide coureurs komen dit jaar weer aan de start.

Mogelijk doen ook Jos Verstappen en Robert Doornbos hun intrede. Zij zijn in beeld bij het Minardi-team USA van de Australiër Paul Stoddart.