PERTH - Het tennisteam van de Verenigde Staten heeft de Hopman Cup veroverd, het officieuze wereldkampioenschap voor koppels. James Blake en Serena Williams boekten zaterdag in Perth een klinkende 3-0 zege op titelverdediger Australië.

Blake imponeerde door in twee sets (6-3 6-4) af te rekenen met Lleyton Hewitt, de Australische nummer een van de wereld. Williams maakte eveneens in twee sets korte metten met Alicia Molik (6-2 -3). In het dubbelspel waren Blake en Williams eveneens ongenaakbaar (6-3 6-2).

Geen schijn van kans

Blake staat 27 plaatsen lager dan Hewitt, maar daar was in de finale van het toernooi om de Hopman Cup niets van te merken. De Amerikaan sloeg in het enkelspel de Australiër in 64 minuten van de baan. Williams gaf op haar beurt Molik geen schijn van kans. De nummer een van de wereld bij de vrouwen sloeg zeven aces en noteerde een ongewoon hoog winstpercentage van 95 op haar eerste service.

Het afsluitende dubbelspel was een partij voor de vorm. Hewitt en Molik slaagden er niet in de Australische eer te redden.