AMERSFOORT - De KNZB heeft de Europese zwembond LEN laten weten vast te houden aan het geplande format voor de Europese kampioenschappen in 2008 in Eindhoven. De LEN had de KNZB vorige maand verzocht de mogelijkheden te onderzoeken om het langebaanzwemmen voor het synchroonzwemmen af te werken.

De LEN vindt deze volgorde beter met het oog op de wereldkampioenschappen kortebaan in Manchester. Maar volgens de KNZB maakt dit het toernooi minder aantrekkelijk. "We willen het toernooi met het zwemmen afsluiten dat hebben we de LEN deze week laten weten'', aldus KNZB-directeur Jan Kossen.

"We hebben de mogelijkheden wel laten onderzoeken. Daaruit is gebleken dat het omdraaien van het programma niet interessant genoeg is.''

Contract

De KNZB heeft de LEN verzocht in ieder geval voor 1 februari bij elkaar te komen om het contract voor de EK definitief af te wikkelen. De bond wil de zaak rond hebben om verbintenissen met verschillende partijen te kunnen afsluiten.

Kossen: "We zijn er in grote lijnen al uit. Het zou kunnen dat de LEN nu gaat dwarsliggen omdat we het programma niet willen veranderen. Maar we willen de LEN hiermee ook aan het denken zetten om met een creatieve oplossing te komen.''