UTRECHT - Het afscheid van Erik Dekker en Marc Wauters deed de ploegleiding van Rabobank besluiten enkele oudgedienden terug te halen. In de ploeg voor 2007, woensdag in Utrecht gepresenteerd, zijn Leon van Bon, Koos Moerenhout en Max van Heeswijk de ervaren nieuwe krachten.

Uit de opleidingsploeg kwamen Rick Flens, Robert Gesink en de Rus Dmitri Kozontsjoek over. Sebastian Langeveld komt van Skil-Shimano.

Trouw

Eerder op de dag werd bekendgemaakt dat de Rabobank de wielersport trouw blijft. Het concern heeft het sponsorcontract tot en met eind 2012 verlengd. Het huidige sponsorcontract loopt eind 2008 af. Met de jaarlijkse sponsoring is een bedrag van 12 miljoen euo gemoeid. Rabobank is sinds 1996 met een eigen wielerploeg actief in het peloton.

De ploegleiding en de renners van Rabobank kregen woensdagochtend het heuglijke nieuws over de contractverlenging te horen. "De signalen waren positief. Maar van een contract tot en met 2012, daar werd ik even stil van", zei Theo de Rooij, directeur wielerploegen van Rabobank.

Briljant

Bestuurder Piet van Schijndel liet weten dat voor een termijn tot en met 2012 was gekozen wegens de looptijd van licenties, de ProTour en de olympische cyclus. "Voor ons is de wielersport een briljant die kan doorgroeien als we voor de lange termijn vertrouwen en betrokkenheid geven."

Van Schijndel benadrukte dat Rabobank de ogen niet sluit voor de problematiek waarmee de wielersport op dit moment te maken heeft.

"We kennen de dopinggeschiedenis en de verdeeldheid tussen de grote wedstrijdorganisatoren en de internationale wielerunie. De wielerploegen van Rabo vervullen een voorbeeldfunctie in dit krachtenveld. Dat kan helpen het imago van de wielersport uit het dal te trekken."

Samenstelling ProTourploeg Rabobank 2007:

Ploegleiders: Erik Breukink, Adri van Houwelingen, Frans Maassen en Erik Dekker.

Renners: Mauricio Ardila (Col), Leon van Bon, Michael Boogerd, Jan Boven, Graeme Brown (Aus), Thomas Dekker, Theo Eltink, Juan Antonio Flecha (Spa), Rick Flens, Oscar Freire (Spa), Robert Gesink, Bram de Groot, Mathew Hayman (Aus), Max van Heeswijk, Pedro Horrillo (Spa), Dmitri Kozontsjoek (Rus), Sebastian Langeveld, Gerben Löwik, Marc de Maar, Denis Mentsjov (Rus), Koos Moerenhout, Grischa Niermann (Dui), Joost Posthuma, Michael Rasmussen (Den), Kai Reus, Thorwald Veneberg, Pieter Weening, William Walker (Aus).

Nieuw: Van Bon, Flens, Gesink, Van Heeswijk, Kozontsjoek, Langeveld, Moerenhout.

Vertrokken: Erik Dekker (gestopt), Aleksandr Kolobnev, Niels Scheuneman, Roy Sentjens, Jukka Vastaranta, Marc Wauters (gestopt).