GLASGOW - De Schotse bondscoach Walter Smith heeft een grote rel in de Schotse voetbalwereld veroorzaakt. Ondanks een doorlopend contract bij de Schotse voetbalbond (SFA) trad de trainer woensdag met onmiddellijke ingang in dienst van zijn oude club Glasgow Rangers.

De SFA kondigde meteen na de officiële bekendmaking van de benoeming van Smith bij de Rangers juridische stappen aan. De Schotse voetbalbond klaagt de opgestapte bondscoach aan wegens contractbreuk en Glasgow Rangers voor uitlokking van de tussentijdse overstap.

Le Guen

Smith volgt bij de sukkelende Rangers de Fransman Paul le Guen op, die na een teleurstellend dienstverband van zeven maanden uit Glasgow vertrok. Eerder veroverde Smith met de Schotse topclub tussen 1991 en 1998 zeven landstitels.

De Schotse voetbalbond sprak afgelopen maandag nog zijn veto uit over een rentree van Smith bij de Rangers. De SFA wilde dat hij het nationale team naar het eindtoernooi om de Europese titel in 2008 zou leiden, hetgeen ook contractueel is vastgelegd.