MADONNA DI CAMPIGLIO - Kimi Raïkkönen laat zich niet de les lezen door zijn nieuwe werkgever Ferrari. De Fin liet tijdens de jaarlijkse skireis van het Italiaanse team duidelijk verstaan dat hij zijn levensstijl en werkwijze niet wil aanpassen.

"Ik ga mijn stijl niet aanpassen. Die werkt goed genoeg. De problemen die ik bij McLaren kende waren niet te toe te schrijven aan mijn trainingsmethode of activiteiten in mijn privéleven. Hun wagen was gewoon niet betrouwbaar en snel genoeg", aldus een strijdvaardige Raïkkönen tijdens de zijn eerste officiële persevenement als Ferrari-rijder.

Eerder raakte reeds bekend dat het team hun Finse rijder had verzocht om minder en vooral discreet te feesten. Verder was er ook al sprake om Michael Schumacher als leermeester voor 'The Iceman' aan te trekken. Maar ook daar heeft de Fin geen zin in.

"Ik ben Michael niet. Ik doe de dingen op mijn manier. We moeten gewoon onze werkwijze nog een beetje op elkaar afstemmen, maar voorlopig lijkt dat vlot te gaan."