AMSTERDAM - De R27 van Renault is aanstaande dinsdag al te bewonderen op het circuit van Jerez. De nieuwe F1-bolide komt echter met een tijdelijke kleurstelling en zal het echte uiterlijk van de auto pas een week later in Amsterdam presenteren.

Een woordvoerder van de Franse renstal verklaarde tegenover Formule 1 RaceReport dat er op die manier toch getest kan worden met de auto en er ook nog iets overblijft om te presenteren in Amsterdam. Dit heeft voornamelijk te maken met de nieuwe hoofdsponsor van Renault: ING Groep.

Shakedown

De bekende blauw-gele kleurstelling van Renault kwam van de voormalige hoofdsponsor, het sigarettenmerk Mild Seven. De tijdelijke kleurstelling van de racewagen is waarschijnlijk donderdag al te bewonderen op Silverstone waar de auto zijn eerste 'shakedown' zal ondergaan.

Toyota heeft zijn nieuwe TF107 dinsdag al aan een eerste shakedown onderworpen. In het zuiden van Frankrijk heeft Ralf Schumacher verschillende systeem-checks uitgevoerd.

Foto's

De Japanse renstal is vrijdag de eerste die zijn nieuwe auto zal presenteren. De presentatie in Keulen is live te volgen via de website van Toyota.

Ferrari zal zijn nieuwe bolide aanstaande zondag in Maranello presenteren. Volgens het geruchtencircuit zullen tijdens de presentatie slechts foto's voor de pers beschikbaar worden gesteld.

Renault is op woensdag 24 januari aan de beurt. Wanneer Spyker zijn nieuwe auto presenteert is nog niet bekend. Naar verluidt zal dit begin februari zijn.