AMSTERDAM - Andy Fordham wil op de Lakeside persoonlijk afscheid nemen van zijn fans. De darter hoopt dat hij voor het einde van het toernooi uit het ziekenhuis wordt ontslagen, zodat hij op het podium zijn supporters kan bedanken.

De voormalige kampioen werd afgelopen maandag, vlak voor zijn openingswedstrijd, met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De darter had last van ademhalingsproblemen. In het ziekenhuis is er vocht uit de longen van Fordham gehaald.

Hallo

Toen Fordham door ambulancepersoneel werd afgevoerd, zongen zijn fans in Frimley Green: 'There's only one Andy Fordham'. Andy's vrouw Jenny verklaarde tegenover de BBC dat de darter graag "hallo" tegen die fans wil zeggen.

"Andy was teleurgesteld dat hij het toernooi moet missen maar opgelucht dat hij niet zo ziek is als eerst werd gevreesd", aldus zijn vrouw. Uit onderzoek is gebleken dat Fordham een zware infectie aan de longen heeft.

"Ik weet dat veel mensen zeggen dat Andy te zwaar is en dat hij te veel drinkt, maar deze ziekte heeft daar niets mee te maken", verklaarde Jenny Fordham.