AKSU - Feyenoord speelt in de finale van het minitoernooi om de Efes Pilsen Cup tegen Werder Bremen. De Rotterdammers, die een trainingskamp hebben belegd in de Turkse badplaats Belek, wonnen dinsdagavond in Aksu met 2-1 van Galatasaray.

De doelpunten kwamen op naam van Pierre van Hooijdonk en Tim Vincken. De eerste scoorde van heel ver. De routinier liet de Colombiaan Farid Mondragon, die te ver voor zijn doel stond, van iets voorbij de middellijn kansloos.

De Turken, getraind door Eric Gerets, deden tussendoor iets terug uit een strafschop, gekregen na een overtreding van Royston Drenthe op Hasan Sas. Necati passeerde de Egyptische doelman Sherif Ekramy, die de hele wedstrijd keepte, van elf meter.

Talenten

Feyenoord-trainer Erwin Koeman, die vijf keer wisselde, gebruikte het duel om een aantal jonge talenten te testen. Hij was na afloop zeer te spreken over de 19-jarige Braziliaanse verdediger Adalberto, die de 90 minuten vol maakte.

De Canadees Jacob Lensky viel na ruim een half uur met een onwillige beenspier uit. Stein Huysegems verzwikte al bij de warming-up een enkel.

Bremen had maandag Besiktas met 4-0 verslagen. De eindstrijd staat voor donderdag op het programma.