FRIMLEY GREEN - Co Stompé is in de tweede ronde van de Lakeside, het wereldkampioenschap van de dartsbond DBO, uitgeschakeld. De Amsterdammer verloor dinsdag in Frimley Green met 1-4 van de als eerste geplaatste Engelsman Martin Adams. Deze bereikte als eerste de kwartfinales.

Het toernooi telt nog twee Nederlanders, Niels de Ruiter en Albertino Essers. 'Wolfie' Adams, die veel won in zijn carrière maar nimmer de Embassy of Lakeside, is meer dan ooit de onbetwiste favoriet. Zeker nu Michael van Gerwen, titelverdediger Jelle Klaasen en de Schot Gary Anderson er vroegtijdig uitvlogen.

Stompé was niet bij machte daar verandering in te brengen. De voormalig trambestuurder speelde tegen de aanvoerder van het Engelse team meer dan behoorlijk, maar was net niet goed genoeg.

Dat erkende hij voor de camera van SBS6 na afloop zelf als eerste. "Hij is op dit moment de betere. Toch kon ik met rechte rug en geheven hoofd van het podium af. Ik heb daar ditmaal meer geleerd dan de voorgaande elf jaar bij elkaar."

De Amsterdamse flapuit en kettingroker kreeg enkele kansjes op een verrassing. De meeste sets gingen tot 2-2 in legs gelijk op. Op de beslissende finishes was Adams een fractie scherper, zelfs op de ongebruikelijke dubbel 3. "Er zaten twee pijlen in de weg en toch floept-ie hem erin, de griezel", aldus Stompé, die zich nu als tv-analist verder door het toernooi kan bewegen. "En daar had ik helemaal geen zin in."