AMSTERDAM - Zdenek Grygera is bijna rond met Juventus over een overstap in de winterstop. De Tsjechische verdediger van Ajax bereikt mogelijk komende week al een akkoord met de Italiaanse club. Dat meldt zijn zaakwaarnemer Tomás Klecka dinsdag in Het Parool.

Ook Internazionale zou zich op de valreep nog voor Grygera hebben gemeld.

Transfersom

Grygera heeft nog een contract tot deze zomer bij Ajax. Hij liet de clubleiding weten niet in te gaan op een nieuwe aanbieding. De Tsjech kan daardoor aan het einde van het seizoen transfervrij uit Amsterdam vertrekken. Ajax kan alleen nog een transfersom voor de 26-jarige international ontvangen bij een overstap in de winterstop. Hierdoor zou Ajax bereid zijn mee te werken aan de transfer naar Juventus.

Nedved

Mocht Grygera bij Juventus tekenen, dan speelt hij de rest van het seizoen in de Italiaanse Serie B. De 'Oude dame' werd een divisie teruggezet omdat de club uit Turijn betrokken was bij het Italiaanse omkoopschandaal. De verdediger treft bij Juve mogelijk zijn landgenoot Pavel Nedved. Deze zou bij de clubleiding hebben aangedrongen op de komst van Grygera.