AMSTERDAM - Co Adriaanse heeft geen moment het gevoel gehad dat hij geen coach van Ajax meer zou zijn als woensdagavond van FC Twente was verloren. Wel gaf hij toe dat zijn positie zorgelijk was. "Dat is altijd zo na een paar nederlagen."

Dat Beenhakker iets in die richting had gezegd vond Adriaanse ook begrijpelijk. "Leo heeft daarin gelijk. Elke coach van een topclub die verliest, komt onder druk te staan. Maar ik heb nooit het idee gehad dat dit duel mijn laatste kon zijn."

Adriaanse zegt dat bestuur en directie vertrouwen in hem hebben. Na drie thuisnederlagen op rij was dat niet hardop uitgesproken. "Dat is ook niet nodig. Zoiets wordt niet elke dag gezegd. Ik ben echter niet iemand die zonder zwemdiploma in de sloot is komen te liggen. Met mijn zelfvertrouwen is ook niets aan de hand."

Dat hij zijn langste tijd in Amsterdam heeft gehad "wordt beweerd" zegt Adriaanse. "Maar dat wil niet zeggen dat het ook waar is. Ik ken een heel ander verhaal. Ik heb veel vertrouwen in deze jonge groep. Uit de manier waarop vanavond is gespeeld, blijkt ook dat de sfeer binnen de selectie goed is. Anders maak je nooit met een man minder een achterstand goed om vervolgens nog te winnen ook."

/DOSSIEREredivisie