AMSTERDAM - Anna Pobokova is maandagavond in haar woonplaats Bergen op Zoom ernstig gewond geraakt toen ze van haar fiets werd gereden door een automobiliste. De tweevoudig Nederlands kampioene ritmische gymnastiek is met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis, waar ze naar verwachting nog een week moet blijven.

Bij Pobokova is volgens haar manager een zware hersenschudding en een gebroken oogkas geconstateerd. Bovendien heeft ze zes kleine breukjes in de schedel, waarvoor ze echter geen behandeling hoeft te ondergaan. Van de oogkas worden woensdag foto's gemaakt.

Pobokova fietste maandag na de training bij gymvereniging O&O terug naar huis. Bij het oversteken van een weg werd ze geschept door een auto. De politie heeft de zaak nog in onderzoek, maar stelt dat de bestuurster van het voertuig Pobokova niet heeft zien aankomen.

De 19-jarige, in het Russische Wolskiye geboren Pobokova was bezig met de voorbereiding op de opening van het seizoen in het Belgische Verviers. Dit evenement vindt komend weekeinde plaats. In 2005 miste ze het hele seizoen door een rugblessure.