AMSTERDAM - Shanghai Shenhua heeft het bod van PSV om Sun Xiang over te nemen van de hand gewezen. De Chinese club vindt de 150 duizend euro die de Eindhovenaren voor de verdediger over hebben te laag. Dat zegt algemeen directeur Wu Jinan dinsdag in de Chinese krant Shanghai Daily.

De international Xiang werkte in november met zijn tweelingbroer Sun Ji een oefenstage af op trainingscomplex De Herdgang in Eindhoven. PSV heeft Shanghai Shenhua naast de 150 duizend euro om de verdediger voor een halfjaar in te lijven, een bedrag rond de één miljoen euro geboden om hem daarna definitief over te nemen

"We hebben PSV vorig jaar de mogelijkheid geboden om hem te kopen. Als ze dan dit geld op tafel hadden gelegd, had hij mogen vertrekken", stelt Jinan.

Dragende speler

Volgens de algemeen directeur is Xiang inmiddels veel meer waard. "Hij moet dit seizoen onze dragende speler worden in de competitie en de Asian Champion Cup. Daarnaast moet hij zich kunnen voorbereiden voor wedstrijden met het nationale elftal."

Linksback

PSV zoekt een linksback om het elftal na de winterstop te versterken. Trainer Ronald Koeman wilde aanvankelijk Maxwell van Internazionale in de winterstop huren, en liet daarna zijn oog vallen op de Algerijnse international Nadir Belhadj van de Franse hekkensluiter Sedan. Xiang zou derde keuze zijn op het verlanglijstje van de lijstaanvoerder in de eredivisie.