MUGELLO - Michael Schumacher wordt mogelijk meer dan alleen maar talentscout voor Ferrari. Teambaas Jean Todt overweegt om de Duitser in te zetten als 'leermeester' voor Kimi Raïkkönen. De ervaring van de ex-wereldkampioen zou de aanpassingsperiode van de Fin sneller moeten laten verlopen.

"Kimi is een heel sterke en snelle coureur, maar we weten nog niet niet hoe onze samenwerking zal verlopen. We hebben beiden nog veel vragen en Michael kan ons helpen deze op te lossen. De kennis en ervaring van Michael is uniek in de wereld en kan dus van onschatbare waarde zijn voor onze rijders", aldus Todt in de Italiaanse krant Corriere Della Sera.

Raïkkönen staat in de F1-paddock inderdaad gekend als een heel getalenteerd rijder, maar over zijn werkmethodes worden meer vragen gesteld. Ook bij Ferrari dus. De ervaring van Schumacher kan dus zeker handig zijn om de Fin zo snel mogelijk aan het team, hun werkwijze en nieuwe wagen te laten wennen. Om zo snel mogelijk succesvol te zijn is het immers belangrijk om de aanpassingsperiode van de Fin zo kort mogelijk te houden.