AMSTERDAM - Acqua e Sapone wil Jan Ullrich komend seizoen inlijven. Dat heeft manager Palmiro Masciarelli maandag gezegd. "We zouden graag iemand van het kaliber Jan Ullrich hebben, maar aan zo iemand hangt wel een bepaald prijskaartje", beseft de Italiaan. "We gaan bekijken welke mogelijkheden we hebben."

De Italiaanse wielerploeg heeft geen ProTour-licentie en is daarom niet zeker van deelname aan de grote wedstrijden. De ploegleiding wil daarom eerst met de leiding van grote rondes als de Giro d'Italia en de Tour de France overleggen voordat Ullrich een contract wordt aangeboden, zegt Masciarelli. "Het zou zonde zijn om iemand als Ullrich in de ploeg te hebben, maar nergens met hem aan de start te kunnen verschijnen."

Dopingschandaal

Dit weekeinde berichtten diverse media dat Acqua e Sapone in vergevorderde gesprekken met Ullrich is verwikkeld. De Duitser zit zonder ploeg sinds T-Mobile hem deze zomer op straat zette nadat zijn naam was genoemd in een groot Spaans dopingschandaal. De voormalige Tourwinnaar houdt vol onschuldig te zijn en is op zoek naar sportieve revanche.

Voor Masciarelli vormen de dopingbeschuldigingen geen probleem. "Er komt naar wat ik heb gehoord nog altijd geen aanklacht tegen hem", verklaart de manager van de ploeg. "En voor mij is iemand pas schuldig als dat is bewezen."