AMSTERDAM - Real Madrid-trainer Fabio Capello is maandag voor spoedberaad bij technisch directeur Pedja Mijatovic geroepen. Aanleiding voor het crisisoverleg is de 2-0 nederlaag van zondag uit tegen Deportivo La Coruña.

Madrileense fans en media waren na afloop woedend over de vijfde competitienederlaag van dit seizoen. De kranten vroegen zich af waarom investeringen van honderd miljoen euro zo weinig resultaat opbrengen.

De Koninklijke had door puntverlies van koploper Sevilla en nummer twee FC Barcelona in de laatste twee speelrondes aansluiting kunnen vinden met de top van de ranglijst in Spanje. Middenmoter Recreativo Huelva bleek twee weken geleden echter in Madrid met 3-0 te sterk, waarna ook het dit seizoen laaggeklasseerde La Coruña in de eerste wedstrijd na de winterstop over de miljoenenploeg heen denderde.

Werkoverleg

Mijatovic reisde maandagochtend direct af naar het trainingscomplex Ciudad Deportiva de Valdebebas om de situatie met Capello te bespreken. De Montenegrijn heeft normaal gesproken op maandagmiddag werkoverleg in het Bernabéu-stadion in Madrid, maar hij wilde de Italiaanse oefenmeester ditmaal direct spreken.

Toni Grande, coach van het tweede elftal van Real Madrid, leidde maandagochtend de training van het eerste elftal.

Dure spelers

Real trok Capello deze zomer aan om de club nieuwe successen te bezorgen. Op advies van de Italiaan tastten de Madrilenen flink in de buidel om het eerste elftal te versterken. Ondanks de komst van dure spelers als Ruud van Nistelrooy, Fabio Cannavaro, Mahamadou Diarra en Émerson is het spel van de Koninklijke er dit seizoen nog niet op vooruitgegaan.