AMSTERDAM - Huub Stevens gaat niet in op het contractvoorstel van Roda JC. Dit betekent dat de trainer bezig is aan zijn laatste maanden bij de Limburgse club.

Stevens lichtte het bestuur in een vroeg stadium in over zijn vertrek, zodat Roda zich alvast kan oriënteren op de trainersmarkt, meldt de club op haar website. De oefenmeester kreeg in december vorig jaar een aanbod van Roda JC om bij te tekenen. Het bestuur wilde hem een kans geven om verder te bouwen aan de ontwikkeling van de sterk verjongde selectie.

Stevens heeft er komende zomer twee dienstjaren opzitten bij de club, waarmee hij in het verleden grote successen behaalde. Sinds zijn terugkeer bivakkeren de Limburgers in de middenmoot. De trainer eindigde vorig jaar met Roda JC op de achtste plaats. In het nationale bekertoernooi drong de Limburgse ploeg door tot de halve finale waarin Ajax na verlenging te sterk bleek.

Gevoel

Voor de microfoon van Radio 1 zei Stevens dat hij momenteel nog geen aanbieding op zak heeft. "Er zijn meerdere redenen dat ik vertrek. Het is vooral een kwestie van gevoel. Daarom maak ik mijn besluit ook nu bekend. De club heeft ruim de tijd om een opvolger te zoeken."

Stevens liet doorschemeren dat hij vooral vertrekt omdat de kans op het winnen van een prijs klein is bij Roda. "Ik denk niet dat ik nog tien jaar op het veld sta. De komende jaren wil ik nog alles uit mijn trainerscarrière halen, ik wil voor de prijzen gaan."

Voigt

De Duitse verdediger keert terug naar zijn geboorteland waar hij de komende zes maanden zal spelen voor FC Carl Zeiss Jena. Voigt kon bij Roda JC niet rekenen op een basisplaats.

Als Carl Zeiss Jena zich weet te handhaven in de tweede Bundesliga, wordt het contract van Voigt mogelijk verlengd. De Duitse club huurde eerder al verdediger Leen van Steensel van FC Utrecht.