MUGELLO - Een teampresentatie zonder nieuwe wagen. Met dit nieuwtje pakt Ferrari mogelijk uit op zondag 14 januari. Het Italiaanse F1-team wil op die dag hun rijders en nieuwe wagen voorstellen, maar twijfelt of de wagen wel tijdig klaar zal zijn.

"We zullen een paar previewfoto's van de nieuwe wagen beschikbaar hebben voor de media, maar we weten niet of de wagen tijdig klaar zal zijn voor de presentatie." onthulde een woordvoerder van het team aan Autosport.

De kans is dus groot dat de pers en fans het volgende zondag moeten redden met een paar foto's van de nieuwe Ferrari. Toch probeert het team nog deze week de wagen af te werken. Niet enkel om hun gezicht te redden tijdens de presentatie, maar vooral om het testprogramma niet in de war te sturen.

De eerste test met de opvolger van de 248 F1 staat namelijk al op maandag 15 januari gepland. Felipe Massa mag als eerste rijder de nieuwe wagen testen. Ferrari-nieuwkomer Kimi Raïkkönen maakt een week later pas kennis met zijn nieuwe bolide.