GETAFE - FC Barcelona heeft zondag nauwelijks kunnen profiteren van de misstap van koploper Sevilla bij Real Zaragoza (2-1). Het gehavende elftal van trainer Frank Rijkaard kwam bij Getafe niet verder dan 1-1. Daniel Guiza maakte in de tweede helft het openingsdoelpunt voor de thuisploeg. Xavi bracht Barcelona met een schitterende vrije trap langszij.

Barça verkleinde de achterstand op Sevilla tot twee punten. De Catalanen kunnen Sevilla passeren als ze het inhaalduel tegen Real Betis weten te winnen.

Tegen Getafe bleek hoe kwetsbaar Barcelona is zonder de spelmakers Ronaldinho en Deco. De Braziliaan en de Portugees waren allebei geschorst. Het gebrek aan creativiteit was duidelijk zichtbaar. Barcelona, met Giovanni van Bronckhorst tot een kwartier voor tijd op de bank, had veel moeite met het strijdlustige Getafe van de Duitser Bernd Schüster.

Guiza leek met een treffer vrij kort na de pauze Barcelona zelfs de tweede nederlaag van het seizoen toe te brengen. Alleen Real Madrid wist tot nu toe te winnen van de landskampioen. Xavi voorkwam erger. Bij afwezigheid van Ronaldinho mocht hij voor een keer een vrije trap nemen. De Argentijnse doelman Roberto Abbondanzieri was volledig kansloos op het schot in de kruising.