AMSTERDAM - Darters Mario Robbe en Vincent van der Voort hebben de eerste dag op de Lakeside niet overleefd. In Frimley Green gingen beide darters kansloos ten onder in de eerste ronde.

Robbe trof in de eerste ronde de ervaren Ted Hankey. De Brit, die vorig jaar in de eerste ronde verloor van Jelle Klaasen, had geen kind aan Robbe. In zijn debuut op Lakeside wist de Nederlander slechts twee legs te pakken (3-0, 3-1, 3-1).

Van der Voort

Ook Vincent van der Voort kan na één dag al zijn tas pakken. De 31-jarige Nederlander begon als favoriet aan zijn partij tegen Davy Richardson, maar kon slechts sporadisch laten zien waarom dat was.

Richardson begon fel aan de wedstrijd en overklaste Van der Voort, als negende geplaatst, op alle fronten. Met twee mooie uitworpen van boven de 100 trok hij de eerste set naar zich toe.

167-finish

In de tweede set wist de Brit Van der Voort al snel te breaken en mocht op 2-1 zelf beginnen aan de leg die hem de set kon bezorgen. De tot dan toe matig gooiende Nederlander wist zich echter goed te herpakken en via een 167-finish dwong hij een beslissende vijfde leg af.

Door een tweede keer op rij de bull te raken wist Van der Voort de tweede set alsnog naar zich toe te trekken. De Nederlandse darter brak de Brit daarop meteen aan het begin van de derde set. In zijn eigen leg miste hij echter negen pijlen op de dubbel.

Richardson zag zijn kans schoon en brak terug. Van der Voort kon daarna geen vuist meer maken en pas in de vierde set wist hij weer een leg te pakken. Het was te weinig om de ontketende Richardson nog onder druk te zetten, die via dubbel 12 de partij simpel uitgooide.

Adams

De Engelse favoriet Martin Adams begon ook goed aan zijn Lakeside. Met de afwezigheid van Van barneveld hopen veel Britten dat het eindelijk eens het jaar van 'Wolfie' kan zijn. In de eerste ronde versloeg hij Tony O'Shea, 3-0. Mervyn King bereikte met dezelfde cijfers de volgende ronde. Hij versloeg zijn landgenoot Gibbs.