CHENNAI - Xavier Malisse heeft op het tennistoernooi van Chennai voor een grote stunt gezorgd. De als derde geplaatste Belg won in de halve finale van favoriet Rafael Nadal. Malisse versloeg de Spaanse nummer twee van de wereld in twee sets: 6-4 7-6 (4).

In de finale speelt de nummer 37 van de wereld tegen Stefan Koubek, die in de andere halve eindstrijd veel te goed was voor Carlos Moya. De Oostenrijker versloeg de ervaren Spanjaard met 6-3 en 6-1.

Safin

Dinara Safina won ten koste van de Zwitserse Martina Hingis het toernooi van het Australische Gold Coast : 6-3 3-6 7-5. Het was haar vijfde WTA-titel, bereikt met een snoeiharde forehand die Hingis, als eerste geplaatst, gefrustreerd achterliet in har voorbereiding op de Australian Open. Safina holde naar haar coach, deelde wat high-fives uit en excuseerde zich bij Hingis.

"Sorry, ik moest wraak nemen voor mijn nederlaag tegen je, vorig jaar in Rome." De teleurstelling was groot bij Hingis, die veel breakpunten had laten liggen. "Maar ik denk ook dat we Dinara goed in de gaten moeten houden. Ze wordt misschien nog wel beter dan haar broer. Marat is een genie, Dinara heeft misschien niet dat gevoel maar wel meer wil."

Jankovic

Ook een goede generale voor de eerste grandslam van dit jaar beleefde Jelena Jankovic. De Servische versloeg in een marathonpartij van bijna drie uur de Russische Vera Zvonareva: 7-6 5-7 6-3. Het was een finale vol gemiste kansen en Jankovic, die minder dan 24 uur voor haar eerste partij in Nieuw-Zeeland arriveerde, was uitgeput na afloop. "Ik ben sprakeloos. Ik kwam hier zo laat aan en had echt geen idee wat me te wachten stond."

De Australiër Chris Guccione gaf het thuispubliek in Adelaide na een week vol tegenvallers reden tot juichen. Guccione bereikte voor het eerst in zijn loopbaan de finale van een ATP-toernooi door de Argentijn Juan Martin Del Potro in drie sets (5-7 6-3 7-5) te verslaan. In de eindstrijd treft hij de Serviër Novak Djokovic, die te sterk was voor de Zweed Joachim Johansson: 6-3 6-2.

De Australische tennisliefhebbers hadden de afgelopen week weinig reden tot enthousiasme gekend. Mark Philippoussis moest afzeggen voor de Australian Open vanwege een knieblessure, terwijl ook de deelname van Lleyton Hewitt gevaar loopt. Hij zegde af voor een toernooi in Sydney wegens een kuitbeenblessure.