BREDA - Christijan Albers heeft nog altijd geen zekerheid of hij volgend seizoen bij het formule-1-team Minardi kan rijden. De Nederlandse coureur is volgens zijn manager de laatste dagen wel dichter bij een overeenkomst gekomen.

"We staan er iets beter voor. Het gaat nu om details en we lijken er uit te kunnen komen", aldus Albers' zaakwaarnemer Lodewijk Varossieau woensdag.

Het voorcontract van de coureur dat op 31 december afliep, is met een paar dagen verlengd. Varossieau sprak dinsdag met teambaas Paul Stoddart van Minardi, die de 23-jarige Albers in het verleden al een paar keer als testrijder een kans gaf.

Gecharmeerd

Stoddart is gecharmeerd van de rijder uit Laren, maar ziet ook veel in Jos Verstappen. Mocht de overeenkomst met Albers afketsen, dan is de 30-jarige Verstappen kansrijk. Varossieau: "Als het niet doorgaat, staan alle deuren open voor Jos. Maar hij heeft duidelijk nog een andere optie, want hij is niet super happig."

Manager Huub Rothengatter bevestigt dat Verstappen onderhandelt met meerdere teams. Jordan heeft bijvoorbeeld ook nog een plek open, nu de Japanner Takuma Sato als testrijder naar BAR is vertrokken. "We praten onder meer met Minardi en Jordan", aldus Rothengatter.

Albers heeft zijn sponsorbudget van 3 miljoen dollar rond. Volgens Varossieau toont het Nederlandse bedrijfsleven behoorlijke interesse in een formule-1-avontuur van zijn pupil.