AMSTERDAM - AZ zou zijn zinnen gezet hebben op Glasgow Rangers-speler Thomas Buffel. Volgens de Waalse krant La Dernière heeft AZ-coach Louis van Gaal zijn oog laten vallen op de Belgische aanvaller. De Alkmaarse club ontkent vooralsnog contact te hebben gezocht met de Belg.

Buffel is op een zijspoor beland in Glasgow. De oud-Feyenoorder komt volgens eigen zeggen nauwelijks aan spelen toe bij Glasgow Rangers en zou aansturen op een vertrek.

In het seizoen 1999/2000 haalde Feyenoord de speler naar de Kuip. Na twee jaar verhuurd te zijn geweest aan satellietclub Excelsior, speelde Buffel drie jaar in De Kuip. In 2004 vertrok hij naar Schotland om zich bij de Rangers te melden.

Kolehmainen

Inmiddels heeft AZ zich versterkt met de 18-jarige Finnen Toni Kolehmainen en Joona Toivio. Ze krijgen een contract voor 2,5 jaar met een optie voor nog twee seizoenen. Kolehmainen werd in Finland uitgeroepen tot talent van het jaar.

Hun komst is een gevolg van scoutingswerk van oud-AZ-speler Juha Reini in Finland. Toivio (afkomstig van HJK Helsinki) en Kolehmainen (AC Oulu) komen niet meteen bij het eerste, maar gaan voor de A1 en Jong AZ spelen.