AMSTERDAM - De kansen op succes zijn in 2007 heel klein voor McLaren en Ferrari. Dat is de mening van Renault-teambaas Flavio Briatore. De Italiaan voorspelt dat zijn concurrenten een lastig seizoen tegemoet gaan.

“McLaren gaat het dit seizoen lastig krijgen”, voorspelt Briatore in La Gazzetta dello Sport. “Ze hebben altijd al goede rijders zoals Raïkkönen gehad en kondigen ook altijd heel snel aan dat ze wijzigingen doorvoeren om zich in te dekken. Maar dat excuus zal hen deze keer niet helpen.“

Zijn voormalige pupil Fernando Alonso gaat volgens Briatore dus een moeilijk jaar tegemoet bij McLaren. En ook Ferrari krijgt het volgens de Italiaan lastig in 2007.

“Zonder Schumacher en Brawn zal Ferrari niet zo sterk zijn, maar dat is normaal wanneer je mensen van hun kaliber verliest.”

Briatore maakte het in 1995 zelf mee. Het trio bezorgde Benetton toen de wereldtitel, maar na het vertrek van Schumacher en Brawn kon het team de volgende jaren nauwelijks nog races winnen. Een lot dat ook Ferrari dus te wachten kan staan.