AMSTERDAM - Nikolay Davydenko heeft zich dankzij een 6-4, 6-3 zege op de Zweed Jonas Björkman geplaatst voor de kwartfinales van de Qatar Open. Naast de als eerste geplaatste Rus verzekerden ook de nummers twee tot en met zes van de plaatsingslijst zich van een plekje bij de laatste acht.

Ivan Ljubicic (2) won in twee sets van de Marokkaan Younes El Ayanoui: 6-3, 6-4. De Kroaat moet het in de kwartfinale opnemen tegen de Rus Mikhail Youzhny (5), die met 6-4, 6-2 te sterk was voor Fransman Gael Monfils.

Marcos Baghdatis (3) versloeg Spanjaard Ruben Ramirez Hidalgo met 6-2, 6-0. Om de laatste vier te bereiken moet de Australian Open-finalist uit Cyprus zien te winnen van Robin Söderling (6). De Zweed bereikte de laatste acht door met 4-6, 6-0, 6-3 te winnen van Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez.

Murray

Andy Murray (4) had woensdag weinig moeite met Christophe Rochus. De Brit versloeg zijn Belgische collega met 6-1, 6-3. Olivier Rochus, de broer van Christophe, kende een betere dag. Hij won verloor slechts een game tegen de Italiaan Federico Luzzi: 6-1, 6-0. Rochus is de komende tegenstander van Davydenko.

Rochus en Max Mirnyi zijn de enige twee spelers die niet op de plaatsingslijst staan, maar nog wel meedoen om de eindzege. Wit-Rus Mirnyi versloeg Zwitser Marco Chiudinelli woensdag met 6-3, 6-3. Hij moet het in de kwartfinale opnemen tegen Murray.