ROERMOND - Inwoners van Roermond mogen zich op 23 en 24 juni 2007 aan heel wat motorengebrul verwachten. De Limburgse gemeente bevestigde woensdag namelijk de geruchten over een autosportspektakel op en rond de in aanbouw zijnde A73-snelweg. Het evenement kreeg de naam Euro Racing Limburg mee.

Op een eigen F1-race is het nog steeds wachten, maar Nederland neemt een steeds grotere plaats in op de internationale autosportkalender. Zo kregen we reeds de A1GP, DTM en F3 op bezoek en in Rotterdam raasden er al tweemaal F1-wagens door de straten. Dankzij de organisatoren van Rotterdam City Racing, de provincie Limburg, de gemeente Roermond en peter Jos Verstappen krijgen we er nu nog een autosportspektakel bij.

Om City Racing in Rotterdam niet de wind uit de zeilen te nemen wordt Euro Racing Limburg een demonstratie van verschillende auto- en motorsportklasses om de sport in de breedte naar voren te laten komen. Het zullen dus niet enkel F1-wagens zijn die over de A73-snelweg zullen razen.

Precieze details over het programma worden op een later tijdstip bekend gemaakt. Vast staat dat er niet enkel Nederlandse rijders en teams te bewonderen zullen zijn. De orgisatoren verwachten ook veel bezoekers uit België en Duitsland en houden daar bij de programmering dan ook rekening mee.