AMSTERDAM - PSV wil Danko Lazovic van Vitesse overnemen. De club uit Eindhoven heeft bij de Arnhemmers een eerste bod uitgebracht op de Servische clubtopscorer. Dat meldt De Telegraaf woensdag. Onbekend is of PSV de 23-jarige spits in de winterstop wil inlijven of aan het einde van het seizoen.

Lazovic zou eerder al in beeld zijn geweest bij PSV. De Eindhovenaren lieten drie jaar geleden hun oog vallen op de aanvaller. Er was toen echter geen ruimte in de selectie voor de toen voor Partizan Belgrado uitkomende Lazovic, omdat PSV nog beschikte over Mateja Kezman als centrale aanvaller. Lazovic koos daarop voor Feyenoord.

In Rotterdam lukte het de spits in twee jaar niet een basisplaats te veroveren. Nadat Lazovic dit seizoen overstapte naar Vitesse bloeide hij op en scoorde veertien goals in twintig competitieduels.

Vertonghen

Ajax heeft het contract met Jan Vertonghen verlengd tot 2011. Zijn oude verbintenis liep in de zomer van 2008 af. De 19-jarige Belg maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de eerste selectie van de Amsterdammers. In totaal speelde de middenvelder zes wedstrijden in het elftal van trainer Henk ten Cate.

De Ceulaer

Benjamin de Ceulaer keert terug naar RKC. De Waalwijkers nemen de 23-jarige Belgische aanvaller per direct over van Feyenoord. De Ceulaer ondertekende een contract voor 3,5 jaar.

In het seizoen 2005-2006 kwam De Ceulaer op huurbasis ook al uit voor RKC. In 25 competitiewedstrijden scoorde hij zeven keer. Een kuitbeenbreuk hield hem vanaf maart 2006 aan de kant, waarna Feyenoord besloot De Ceulaer terug te laten keren naar De Kuip. Dit seizoen kwam hij maar zelden in actie voor de Rotterdammers.

Trainer Mark Wotte van RKC wilde De Ceulaer er graag bij hebben. Als technisch directeur haalde hij de buitenspeler in 2005 van Sint-Truiden naar Feyenoord.

Boutahar

Saïd Boutahar verhuist per direct van NEC naar Willem II. De 24-jarige middenvelder tekende een contract voor anderhalf seizoen bij de Tilburgers met een optie voor nog eens twee jaar. Boutahar wordt tot het einde van het huidige seizoen eerst gehuurd van de Nijmegenaren.

Boutahar kwam onder leiding van trainer Mario Been nauwelijks meer aan spelen toe bij NEC. Hij speelde sinds 2004 bij de Gelderse club. Daarvoor kwam Boutahar uit voor Excelsior en RKC Waalwijk. Ook doorliep hij alle jeugdelftallen van Oranje.

Boutahar moet bij Willem II de al langdurig uitgeschakelde Mounir El Hamdaoui vervangen. Zondag 14 januari maakt de Rotterdammer waarschijnlijk zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Willem II staat momenteel op de vijftiende plaats in de eredivisie.