AMSTERDAM - Harald Wapenaar moet aan het einde van dit seizoen bij Vitesse vertrekken. De doelman heeft van trainer Aad de Mos en technisch directeur Jan Streuer te horen gekregen dat zijn aflopende contract deze zomer niet wordt verlengd. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag.

Vitesse zou in de winterstop al op zoek gaan naar een opvolger van de 36-jarige sluitpost.

Wapenaar heeft begrip voor het besluit van de club uit Arnhem, gezien zijn leeftijd. "Ik ben tenslotte al 36. Wat ik echter niet begrijp is dat De Mos in de pers zegt dat ik blessuregevoelig ben en dat ik een tegenvallend seizoen draai. Ik keep niet altijd foutloos, maar zo slecht gaat het helemaal niet. En sinds ik hier keep heb ik geloof ik twee wedstrijden gemist."

Loopbaan

De doelman is niet van plan om na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten. "Ik beleef nog steeds veel plezier aan het voetbal en ik sta open voor een nieuw avontuur. Ik hoor via via dat Sparta belangstelling voor mij zou hebben, maar met die club heb ik nog geen contact gehad."

Wapenaar is bezig aan zijn derde seizoen bij Vitesse. De oud-doelman van FC Utrecht belandde via Portsmouth onder de lat in Arnhem.

Vitesse wil het contract van De Mos wel verlengen. De club heeft de trainer een aanbod gedaan om deze zomer twee jaar bij te tekenen. "Wij willen en De Mos wil, dus de kans dat het rond komt is vrij groot", stelt Streuer.