LONDEN - Robin van Persie heeft dinsdagavond twee keer gescoord tegen Charlton Athletic. De international maakte voor zijn club Arsenal de 3-0 en 4-0. De 3-0 kwam van de strafschopstip. Van Persie tilde zijn seizoenstotaal naar tien doelpunten. Het duel eindigde in een 4-0 overwinning voor Arsenal.

Thierry Henry opende de score, ook vanaf de penaltystip. De 2-0 kwam op naam van Justin Hoyte. Charlton speelde meer dan een uur met tien man. In de 29e minuut trok Osei Sankofa Van Persie onderuit in het strafschopgebied en kreeg voor die actie een rode kaart.

Chelsea verspeelde dinsdag opnieuw punten. De regerend kampioen kwam in de uitwedstrijd tegen Aston Villa niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De achterstand van de kapitaalkrachtige club op lijstaanvoerder Manchester United is daardoor nu zes punten. De club had de kans om de achterstand te verkleinen omdat Manchester maandag ook punten inleverde tegen Newcastle United (2-2).

Vierde

Arsenal staat op de vierde positie met liefst vijftien punten achterstand op het team van de Nederlandse doelman Edwin van der Sar.

Bij Chelsea startte Khalid Boulahrouz in de basis, maar viel al na 33 minuten uit met een blessure. Manager José Mourinho verwacht daarentegen dat John Terry op 13 januari terugkeert in het basiselftal van de Londenaren. ook Arjen Robben wordt op die dag terugverwacht. Robben heeft last van zijn hamstrings.