AMSTERDAM - Aimé Jacquet trekt zich terug uit de voetbalwereld. De 65-jarige coach van het Franse team dat in 1998 in eigen land wereldkampioen werd, stopt per direct als technisch directeur bij de nationale voetbalbond. Zijn contract liep nog tot juni.

"Er komt altijd een tijd om plaats te maken voor een nieuwe generatie en vers bloed", stelt Jacquet. "En voor mij is die tijd nu gekomen."

Jacquet maakte in 1959 zijn entree in het Franse voetbal als speler bij Saint Etienne. Met de club won hij vijf landstitels en drie keer het nationale bekertoernooi. In 1973 verhuisde hij naar Olympique Lyon, waar hij zijn spelerscarrière drie seizoenen later afsloot. Het daaropvolgende jaar ging Jacquet als hoofdcoach bij Lyon aan de slag.

Na Girondins de Bordeaux, Montpellier en Nancy te hebben getraind, werd Jacquet in 1994 bondcoach van Frankrijk. Zijn voorganger Gérard Houllier moest opstappen omdat hij plaatsing voor het WK in de Verenigde Staten was misgelopen.

Drie jaar later pakte Frankrijk onder leiding van Jacquet de wereldtitel in eigen land. In de finale werd Brazilië met 3-0 verslagen. Daarna trad Jacquet in dienst als technisch directeur bij de Franse bond.