ADELAIDE - Martin Verkerk is het nieuwe tennisseizoen goed begonnen. De inwoner van Alphen aan den Rijn bereikte ten koste van Florent Serra de tweede ronde van het toernooi in Adelaide. Verkerk was met 6-3 6-4 te sterk voor de Franse qualifier. Hij speelt in de tweede schifting tegen de als vijfde geplaatste Argentijn Mariano Zabaleta.

Het toernooi in Adelaide ondervond dinsdag opnieuw hinder van de regen. Slechts een aantal partijen kon worden gespeeld. Onder meer het duel van Richard Krajicek met de Australiër Scott Draper werd naar woensdag verschoven. Maandag moest de dubbelpartij van Verkerk en Krajicek tegen het Australische koppel Eagle/Kratzmann al worden uitgesteld.

Verkerk reisde met de eindzege in de nationale Tennis Masters op zak naar Australië. Afgelopen seizoen kwam hij voor het eerst de tophonderd binnen. Hij heeft zich in 2003 tot doel gesteld zich hierin te handhaven. "Ik ben het seizoen in ieder geval goed begonnen", keek Verkerk terug. "Het was moeilijk spelen in de regen en wind. Bovendien had Serra in de kwalificaties van goede jongens gewonnen, maar ik serveerde goed en maakte geen fouten. Gelukkig hoefde de wedstrijd ook niet te worden onderbroken in verband met de regen."

Verkerk had wel even moeite met de omschakeling van de binnenbaan in Rotterdam naar de buitenbanen in Adelaide. "Het was wennen, maar het is goed voor het zelfvertrouwen dat ik de eerste partij heb gewonnen." Verkerk, die op kerstavond naar Australië reisde, moet het nog even doen zonder zijn coach Nick Carr. Hij heeft zich in Adelaide aangesloten bij Krajicek en zijn trainer Rohan Goetzke. Verkerk kijkt uit naar het duel met Zabaleta. "Het zal een zware wedstrijd worden, maar ook een goede test." De als derde gerangschikte Zweed Thomas Enqvist liet zich in Adelaide verrassen door Kristof Vliegen. De Belg die zich via de kwalificaties voor het eerst voor een hoofdtoernooi op de ATP Tour plaatste, won met 3-6 6-4 6-3.