LIVERPOOL - Dirk Kuyt is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. In het duel met naaste concurrent Bolton Wanderers stond de Katwijker aan de basis van het tweede doelpunt (treffer Steven Gerrard) en maakte hij zelf de derde treffer, zijn zevende van het seizoen. Liverpool won met 3-0. Peter Crouch was met een fraaie omhaal verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Door deze overwinning, die pas na een uur gestalte kreeg, steeg Liverpool naar de derde plaats in de Premier League. Arsenal, dat nieuwjaarsdag niet in actie kwam, kan dinsdag op gelijke hoogte komen met Bolton.

Manchester United heeft maandagavond in de Premier League twee punten verspeeld. De koploper kwam in een uitwedstrijd niet voorbij Newcastle United: 2-2.

De bezoekers kwamen door toedoen van Paul Scholes, net voor en net na rust, wel op voorsprong. De middenvelder had tweemaal succes met schoten van afstand. In beide gevallen zag doelman Shay Given de bal tussen de benen van ploeggenoten door niet aankomen, waardoor een tijdige reactie uitbleef.

Newcastle was op 1-0 gekomen door James Milner. Een kwartier voor tijd bleef Edwin van der Sar opnieuw het antwoord schuldig. Een inzet van de jeugdige David Edgar werd net genoeg van richting veranderd om de Nederlandse international kansloos te maken.

Wigan

Onderin nemen de zorgen van Wigan Athletic toe. Arjen de Zeeuw en Denny Landzaat konden maandag niet voorkomen dat thuis met 0-3 werd verloren van Blackburn Rovers, dat de degradatiezone daarmee verliet. Emile Heskey (eigen doel), Matt Derbyshire en oud-Ajacied Benni McCarthy (strafschop) scoorden.

Middlesbrough passeerde Sheffield United op de ranglijst door het onderlinge duel met 3-1 te winnen. Mark Viduka en Aiyegbeni Yakubu (2) maakten de treffers. Phil Jagielka scoorde tegen uit een strafschop. Zaterdag viel deze verdediger op door als doelman, na het uitvallen van Patrick Kenny, de zege op Arsenal (1-0) veilig te stellen.

Manchester City is na de 2-1-winst tegen Everton een stevige middenmoter. Oud-Heerenvener Giorgios Samaras maakte beide doelpunten voor de thuisclub. De Griek zat de eerste helft, die afgesloten werd op 0-0, op de bank. Hatem Trabelsi (ex-Ajax) en DaMarcus Beasley (ex-PSV) stonden wel in de basis. Bij Everton ontbrak Andy van der Meyde.