ROTTERDAM - Wiljan Vloet vertrekt na dit seizoen bij Sparta. De trainer van de Kasteelclub maakte dat zaterdagavond na het thuisduel tegen FC Twente (3-0) bekend. Het contract van Vloet bij Sparta loopt tot medio 2007.

Bekijk video

De Brabander heeft het sinds zijn komst naar Rotterdam nooit gemakkelijk gehad. Vorig seizoen hield hij de club in de eredivisie (veertiende plaats), maar waardering voor zijn werk kreeg hij niet van bestuur en geldschieters. Vloet kwam twee seizoenen geleden van Roda JC naar Sparta.

Gert Aandewiel, voormalig speler van Sparta en huidige trainer van Haarlem, is een belangrijke kandidaat hem op te volgen.

Visie

Volgens de scheidende trainer zit hij bij Sparta niet lekker in zijn vel. "Ik voel bij de leiding niet de intentie om met mij door te gaan. We zitten ook niet op dezelfde lijn als het om gaat een visie voor de club. Het is een zaak van mij serieus nemen of niet."

"Verder wil ik er niet veel meer over kwijt", aldus Vloet. Het zit hem vooral dwars dat leiding en sponsors in de media voortdurend kritiek op hem hebben.

Vertrouwen

Algemeen directeur Peter Bonthuis respecteert de stap van zijn trainer. "Vloet vindt dat we nog niets in zijn richting hebben gedaan. Sparta wilde begin januari met hem praten. Dat hoeft dus niet meer."

"En een gebrek aan vertrouwen? Na negen wedstrijden hadden we nog maar een punt en Vloet mocht gewoon blijven. En een verschil in visie is er niet. Dit seizoen is de dertiende plaats de insteek. We liggen dus op koers. We willen wel doorgroeien naar een stabiele middenmoter."