PURFLEET - Raymond van Barneveld heeft zaterdagavond moeiteloos de finale bereikt van het wereldkampioenschap van de profbond PDC. De Haagse darter versloeg in de halve eindstrijd (best-of-11) Andy Jenkins met liefst 6-0. Zijn grote rivaal Phil Taylor volgde dat voorbeeld later op even imponerende wijze.

Van Barnevelds Engelse opponent was zo onder de indruk van de entourage in Purfleet dat hij slecht scoorde en bijna geen dubbel gooide. Ook niet op de weinige momenten dat de Nederlandse favoriet hem daar de kans voor gaf.

The Power

In de andere halve finale rekende veelvoudig wereldkampioen Taylor in bijna even hoog tempo af met Andy Hamilton, eveneens zonder een set af te staan: 6-0. De door iedereen gehoopte en ook voorspelde eindstrijd tussen 'The Power' en 'Barney' is maandagavond. Voor de winnaar ligt in de Circus Tavern een cheque klaar van 150.000 euro.

Taylor, voor de oprichting van zijn PDC al tweemaal wereldkampioen, onderging de huldiging al elf keer. Zijn laatste nederlaag in een belangrijk toernooi dateert van afgelopen zomer in Las Vegas, in de halve finale van de Desert Classic. Van Barneveld was de 'boosdoener'.