HAARLEM - EiffelTowers heeft de Haarlemse Basketbal Week gewonnen. De Bossche ploeg versloeg Israël zaterdagavond in de finale met 90-77. Bij rust stonden de Israëli nog met 49-44 voor.

Voor het team van coach Randy Wiel was Leon Rodgers de productiefste speler. Hij maakte 23 punten. Sharone Wright kwam tot 18. Topscorers van Israël waren Ythak Ohanon (23) en Guy Pniny (16).

Astronauts

Amsterdam Astronauts is als derde geëindigd in de Haarlemse Basketbal Week. Het team van coach Joe Spinks won zaterdag in de strijd om brons met 92-84 van Soles de Mexicali. Bij rust was het verschil miniem: 39-38.

Bij Amsterdam onderscheidde huurling Tamien Trent, die binnenkort te horen krijgt of zijn tijdelijke contract wordt verlengd, zich als schutter. Hij tekende voor 30 punten.

Jovo Glavinic en Jamaal Brown kwamen beiden tot 15. Onder de borden heerste Shea Washington, 11 rebounds. De 'Suns' uit Mexico leunden zwaar op James Penny: 24 punten en 11 rebounds.

Berkowitz

EiffelTowers heeft zaterdag de Israëlische international Roi Berkowitz aangetrokken. De 24-jarige guard (1,84 m) werd twee weken geleden ontslagen bij AEL Limassol.

De zoon van legendarische Mickey Berkowitz, die met Maccabi Tel Aviv jarenlang in de Europese top speelde, was op Cyprus een ploeggenoot van de 2,20 meter lange Nederlander Remon van de Hare.

Zij speelden onlangs nog voor de ULEB Cup tegen Amsterdam Astronauts.