HAARLEM - EiffelTowers heeft de finale bereikt van de Haarlemse Basketbal Week. Israël is daarin zaterdag de tegenstander. De Bossche ploeg liet vrijdagavond Amsterdam Astronauts volstrekt kansloos: 93-69.

Een wedstrijd wilde het niet worden. Bij rust was het verschil voor de Astronauts al nagenoeg onoverbrugbaar: 56-37. Alleen in het laatste kwart was het team van Joe Spinks, die ook op de slotdag om de derde plaats geen beroep kan doen op Will Chavis en Peter van Paassen, gelijkwaardig (15-15) maar het duel was toen al lang beslist.

EiffelTowers dankte veel aan de capaciteiten van afstandschutter Travis Young. De Amerikaanse guard droeg 24 punten bij aan het totaal, dank zij acht rake driepunters. Sharone Wright scoorde eveneens veel (17) en was ook de beste rebounder: 10. Bij Amsterdam was huurling Tamien Trent het best op schot met 19 punten. Hij heeft een proefcontract tot 11 januari. Shea Washington kwam tot 15 punten, Jamaal Brown tot 12 rebounds.

Israël

De Israëlische selectie bereikte als eerste de eindstrijd. Dat ging in het Kennemer-sportcomplex ten koste van Soles de Mexicali: 104-89. Halverwege leidden de Israëli al met even duidelijk verschil: 57-42.

Bij Israël was Moran Rot topscorer met 21 punten. Roi Berkovitz was eveneens productief: 17. Guy Pniny onderscheidde zich onder de borden. Hij pakte twaalf rebounds. Dejuan Wheat (18) en William Drudi (16) waren de trefzekerste spelers van de Suns uit Mexico.