HEERENVEEN - Pijn in haar rug heeft ze nog steeds, maar Barbara de Loor zal desondanks deelnemen aan het EK allround, komend weekeinde in Heerenveen. De DSB-rijdster onderging maandag een laatste test. "Met pijnstillers kan ze starten", aldus haar ploegarts Jaap Westbroek.

Zondag testte De Loor zichzelf met een duurtraining, een dag later deed ze enkele tempo-oefeningen. "Dat ging redelijk goed", constateerde Westbroek. "Al heeft ze nog pijn." De arts hoopt dat

De Loor minder last krijgt van haar kwetsuur wanneer ze in aanloop naar 'Heerenveen' rust neemt. "Ze heeft een vrij intensieve behandeling moeten ondergaan. Als ze minder aan fysiotherapie doet, ga ik ervan uit dat de pijn ook draaglijker wordt."

De KNSB had De Loor, die wegens de rugblessure moest afzeggen voor het NK allround, aangewezen voor het EK. De commissie topsport wilde wel voor 31 december van haar en bondsarts Frank Nusse horen of ze kan deelnemen. Volgens Westbroek is dat een formaliteit. "De Loor wil graag starten. En de KNSB? Niemand kan inschatten hoeveel pijn De Loor heeft. Ook de KNSB niet. Zowel schaatstechnisch als medisch bekeken, kan ze starten."