CHENNAI - Sjeng Schalken heeft zich maandag met een polsblessure teruggetrokken uit het tennistoernooi in Chennai. De Limburger zou op de eerste dag in het dubbel met John van Lottum aantreden tegen het Tsjechische duo Pala en Vizner. In het enkeltoernooi was de als derde gerangschikte Schalken gekoppeld aan de Spanjaard Balcells. 'Lucky Loser' Noam Okum (Israël) neemt zijn plaats in.

Schalken heeft direct het vliegtuig naar Nederland gepakt. Hij wil zich zo snel mogelijk door zijn fysiotherapeut Andre van Alphen laten behandelen. "We zullen bekijken hoe ernstig de blessure is en hoe we het aan moeten pakken", aldus Van Alphen. "Het zou kunnen zijn dat er een botje scheef zit. Als het nodig is, zullen we direct een scan laten maken. Maar hopelijk kan hij, als voorbereiding op de Australian Open, op tijd weer naar Auckland vertrekken."

Schalken kreeg zaterdag tijdens de training plotseling last van de pols. De fysiotherapeut van het toernooi in Chennai slaagde er niet in het probleem te verhelpen. Schalken besloot daarop terug te keren naar Nederland. "Hij kon zijn racket nauwelijks vasthouden, dus er zat niet veel anders op. Bovendien wil hij met het oog op de Australian Open geen enkel risico nemen."

Schalken kende het afgelopen jaar het meest succesvolle seizoen uit zijn loopbaan met onder meer de kwartfinales op Wimbledon en de halve eindstrijd op de US Open. Hij sloot het jaar als nummer twintig van de wereld af. In de aanloop naar het nieuwe seizoen was hij deze maand al actief bij het invitatietoernooi in Sankt Anton am Arlberg.