ALKMAAR - Het is onzeker of AZ-trainer Louis van Gaal zondag tegen Roda JC kan beschikken over Shota Arveladze. De aanvaller viel woensdag halverwege de met 3-0 verloren wedstrijd bij FC Twente uit met een kuitblessure.

Naast Arveladze is ook de inzetbaarheid van Barry Opdam (lies), Danny Koevermans (kuit), Joey Gudjonsson (ziek), Stijn Schaars en Demy de Zeeuw (beiden vermoeidheidsklachten) twijfelachtig. Gretar Steinsson (schouder) en doelman Joey Didulica (hersenschudding) doen sowieso niet mee. Tweede keeper Khalid Sinouh is weer fit. Het is nog onduidelijk of hij tegen Roda alweer plaats op de bank neemt.

AZ moet van de Kerkradenaren winnen om het jaar als nummer drie af te sluiten. De laatste twee competitiewedstrijden leverden slechts één punt op. Bovendien wisten de Alkmaarders tot twee keer toe niet te scoren.

Greene

Trainer Erwin Koeman van Feyenoord kan vrijdagavond tijdens de uitwedstrijd bij Excelsior weer over Serginho Greene beschikken. De verdediger is hersteld van een knieblessure. De gekwetste Dwight Tiendalli maakt pas na de winterstop zijn rentree in de hoofdmacht van de Rotterdamse club.

Trainer Koeman wil een bewogen kalenderjaar goed afsluiten. "Wij hebben bewezen dat we iets extra's kunnen brengen in duels met PSV en AZ. Excelsior hoeft zich voor een duel met ons ook niet te motiveren. We moeten dus niet denken dat we deze wedstrijd wel even winnen."

Excelsior wil tijdens het duel met Feyenoord graag een einde maken aan een slechte serie. Na een veelbelovende competitiestart zakt de formatie steeds verder richting de onderste plaats van de ranglijst. Excelsior verloor afgelopen dinsdag bij Willem II alweer de vijfde wedstrijd op rij.