AMSTERDAM - Kobe Bryant heeft in de uitwedstrijd tegen Orlando Magic opnieuw zijn waarde bewezen voor de Los Angeles Lakers. De topscorer had woensdag met 27 punten een groot aandeel in de 106-93 overwinning van zijn ploeg. Op eerste kerstdag gingen de Lakers ondanks zestien punten van Bryant nog onderuit tegen Miami Heat.

Bryant was alleen in het derde kwart wat minder op dreef, maar toen namen Smush Parker en Brian Cook de scoringsdrift van hun ploegmaat over. Voor Orlando, waar Grant Hill twintig punten scoorde, was het al de derde nederlaag op rij in de NBA.

Dan Gadzuric

Milwaukee Bucks heeft na een slechte seizoensstart zijn draai gevonden. De 112-96 zege op de Memphis Grizzlies betekende de zesde opeenvolgende overwinning voor de ploeg, die desondanks nog steeds onderaan staat in de Central Division. De Nederlander Dan Gadzuric maakte in de zes minuten die hij in actie kwam vier punten voor de Bucks.

Boete

Jason Kidd moet een boete van omgerekend 15.000 euro betalen voor het beledigen van de scheidsrechters in het duel van zijn club New Jersey Nets tegen de Detroit Pistons. Hij noemde het leidende trio in de wedstrijd 'drie blinde muizen'. Kidd, die een jaarsalaris van 18 miljoen dollar (13,7 miljoen euro) heeft, gaat niet in beroep tegen de boete.

Uitslagen NBA woensdag:

Orlando Magic - Los Angeles Lakers 93 - 106
Washington Wizards - Charlotte Bobcats 114-107
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 89-76
Houston Rockets - New Jersey Nets 96-71
Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 100-97
New York Knicks - Detroit Pistons 151-145
Chicago Bulls - Miami Heat 109-103