BARCELONA - Voorzitter Joan Gaspart heeft boze fans van Barcelona opgeroepen eenheid te bewaren. "Ik accepteer alle kritiek", zei Gaspart in een nieuwjaarsboodschap op de website van de Spaanse club, "maar het belangrijkste voor iedereen die bij de club hoort, is nu samen te werken om de problemen te overwinnen."

Gaspart verklaarde dat Barcelona naar nieuwe spelers op zoek gaat. De transfermarkt gaat in januari weer open. "Maar het moeten ervaren spelers zijn die een versterking voor het team betekenen. Als dat niet zo is, trekken we niemand aan." Barcelona zoekt vooral een spits naast Patrick Kluivert. Ook de verdediging is door blessures matig bezet.

Gaspart en trainer Louis van Gaal liggen onder vuur nu de resultaten van Barcelona in de Spaanse competitie zwaar tegenvallen. De club staat op de tiende plaats, zestien punten van koploper Sociedad. Supporters en media riepen op om Van Gaal te ontslaan en Gaspart af te zetten. Na de overwinning op Real Mallorca (4-0) in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop is de kritiek op het duo iets afgenomen.

Gaspart sprak nogmaals het vertrouwen uit in Van Gaal. "De trainer is zich zeer bewust van alle kritiek. Hij en de spelers doen er alles aan om de resultaten te verbeteren. Ze willen het vertrouwen van de fans terugwinnen."