BREDA - Niet de vertrekkende Leonardo maar Victor Sikora werd woensdagavond de held van Breda. Met een doelpunt één minuut voor tijd hielp de invaller bij zijn eerste balcontact NAC langs Vitesse: 2-1.

Paul Verhaegh was al na 10 minuten trefzeker voor Vitesse, Arne Slot nog voor rust de maker van de gelijkmaker. De Braziliaan Leonardo, die in de winterstop overstapt naar Ajax, kon zich in zijn laatste duel voor NAC niet onderscheiden.

Heerenveen

SC Heerenveen heeft in Nijmegen een gemakkelijke overwinning op NEC geboekt (0-2). De Friezen kwamen in de eerste helft op voorsprong door een van richting veranderde vrije trap van Afonso Alves.

Het was de achttiende seizoenstreffer van de Braziliaanse topscorer van de eredivisie. Invaller Wil Johnson zorgde vlak voor tijd met een knappe actie voor de beslissing.

Heracles

Heracles heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij FC Utrecht. Het bleef 0-0. Voor beide ploegen was het het vierde gelijkspel in deze competitie. Heracles heeft na 19 duels 16 punten, Utrecht heeft er 25. Eerder dit seizoen won Heracles in Almelo al met 3-0 van FC Utrecht.

ADO

Twee minuten voor tijd kwam ADO Den Haag alsnog naast RKC Waalwijk. Santi Kolk tikte een door doelman Rob van Dijk half gekeerd schot van Ferrie Bodde over de doellijn: 1-1. In blessuretijd van de eerste helft had Tim Janssen RKC Waalwijk aan de leiding geholpen.