AMSTERDAM - Tom Coronel heeft zich in het hol van de leeuw begeven. Zo lijkt hetalthans getuige zijn interview met de redactie van de Jos VerstappenInfo Page. Je kon er je klok altijd op gelijk zetten. Als Tom weereens met een prikkelende column in F1 Racing of de Spits! stondheerste er een ware Jihad stemming op het Verstappen forum, het ToraBora van de Verstappen diehards.

Met name in de tijd dat Tom en Jos inde race waren voor hetzelfde Arrows stoeltje was Tom volksvijandnummer 1 in het Verstappen kamp. Nu Tom zijn Formule 1 aspiraties inde kast heeft geschoven lijkt de storm geluwd en is Tom zowaargevraagd voor een interview. En wat blijkt? Coronel is juisthardstikke positief over Jos, al heeft hij natuurlijk wel zijnkritische kanttekeningen, iets wat de fans van Tom natuurlijk al langwisten, maar wat wellicht minder bekend was in het Verstappen kamp.

Hieronder een passage uit het interview met Tom:

"Qua PR vind ik Jos een van de meest waardeloze coureurs die ik ken.Kijk, Formule 1 is hype, marketing, image. Dan is het ook interessantvoor sponsors. Je moet je kop laten zien. Anders ben je uit beeld envergeten ze je. Je concurrenten zoeken namelijk óók de publiciteit. Ikdenk dat Jos te weinig zélf doet, dat Rothengatter hem teveelafschermt. Het voordeel is weer dat Jos zich maar op één ding hoeft teconcentreren, racen."

En dat doet Jos, met veel succes, beaamt hij danook. "Absoluut, Jos hoort gewoon in een topteam." Dat hij daar nogniet zit, dat ligt niet aan Jos, vindt hij. En dat mag Rothengatterzich aantrekken want: "de teams willen wel met Jos werken maar nietaltijd met de mensen om hem heen. Luister, Huub is goed, schermt Josaf en haalt er financieel het uiterste uit. Maar je moet niet probereneen wereldkampioen aan een team te verkopen die geen wereldkampioenis. Om dan vervolgens weer in te stappen bij een team achteraan."