TILBURG - Willem II heeft dinsdag in een rechtstreekse confrontatie met concurrent Excelsior in de onderste regionen van de eredivisie een kostbare overwinning behaald.

Twee treffers van invaller Kristof Imschoot binnen twee minuten beslisten het duel in de slotfase in het voordeel van de Tilburgers: 2-1. Andwelé Slory had Excelsior voor rust op voorsprong gezet.

Gehusseld

Willem II-trainer Dennis van Wijk had zijn elftal weer eens flink door elkaar gehusseld. Zo had hij voorstopper Frank van der Struijk op het middenveld geposteerd om het gevaar Luigi Bruins in te dammen, terwijl middenvelder Ibrahim Kargbo de verdediging completeerde.

Evenwicht

Beide ploegen hielden elkaar wat kansen betreft aardig in evenwicht. Nadat Jarda Simr namens Excelsior in vrije positie had naast gekopt en Frank van der Struijk namens Willem II de lat had geraakt, namen de Rotterdamers na elf minuten de leiding. Ibrahim Kargbo kopte de bal in de voeten van de wonderbaarlijk snel van een spierblessure herstelde Slory, die in de verste hoek voor 0-1 zorgde.

René van Dieren kreeg zelfs de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden, maar zijn kopbal ging net over. Iwan Redan had daarna de beste kans op de gelijkmaker, nadat doelman Theo Zwarthoed een voorzet van Anouar Hadouir slechts half kon keren.

Vanaf drie meter mikte de spits van Willem II echter nog over.

Counter

Na rust voerde Willem II de druk op en stond Excelsior langdurig met de rug tegen de muur. De Rotterdammers konden daardoor wel hun geliefde countervoetbal spelen. Iwan Redan had eerst nog twee opgelegde kansen laten liggen met een schot dat de lat schampte en een kopbal die ook over ging.

Zelf kreeg Excelsior in die fase de beste mogelijkheid op een ruimere voorsprong. De snelle Slory zag zijn inzet echter voorlangs gaan.

Imschoot

Invaller Imschoot gaf de wedstrijd in de slotfase een onverwachte wending. In de 82ste minuut knalde hij diagonaal de gelijkmaker in (1-1) en twee minuten later kopte hij een voorzet van Van der Struijk fraai langs doelman Zwarthoed (2-1). Opluchting bij Willem II, dat de overwinning vierde alsof hij behoud van het eredivisieschap al zeker was.