ROTTERDAM - Voor het eerst in bijna twee maanden heeft PSV weer eens puntenverlies geleden in de eredivisie. In de Kuip bleef de koploper dinsdag steken op een 1-1-gelijkspel tegen Feyenoord.

Feyenoord toonde in het duel dat de schier onverslaanbare ploeg van Ronald Koeman wel degelijk uit balans te spelen is. Broer Erwin Koeman liet zijn ploeg agressief spelen en compenseerde daarmee grotendeels het kwaliteitsverschil tussen beide selecties. Zeker in de tweede helft had Feyenoord in een vermakelijke topper zicht op meer dan een punt.

Mendez

Het duel begon voor PSV met een kleine tegenslag. Edison Mendez blesseerde zich op de laatste training voor de wedstrijd tegen Feyenoord aan zijn lies en kon derhalve niet spelen.

De Ecuadoriaan werd vervangen door Jason Culina. Voorin speelde Jefferson Farfan weer nadat hij afgelopen weekeinde tegen Willem II (4-0 winst) lichtgeblesseerd op de bank bleef ten faveure van Patrick Kluivert.

Fundament

PSV leek aanvankelijk ietwat overdonderd door de felle start van de thuisploeg. Al in de tweede minuut ging Alex, normaal het fundament onder de verdediging van PSV, in de fout en verspeelde de bal aan Stein Huysegems. De Belg gaf direct een voor op Joonas Kolkka die zijn hoofd niet goed tegen de bal kreeg.

Na die fanatieke openingsfase van Feyenoord kreeg PSV langzaam meer vat op het spel van de Rotterdammers. De regerend landskampioen, die ook dit seizoen met kop en schouders boven de rest van de Nederlandse ploegen uitsteekt, herstelde zich goed en dwong de Rotterdammers steeds verder terug op eigen helft.

Dwarrelbal

De openingsgoal had de ploeg van trainer Ronald Koeman echter niet geheel aan eigen kunnen te danken. In de 24e minuut schoot Phillip Cocu een dwarrelbal op het doel van keeper Henk Timmer. De goalie verkeek zich volledig op de inzet en dook pardoes de verkeerde kant op: 1-0.

Daarna leek PSV het duel stevig in handen te hebben. Via Arouna Koné hadden de bezoekers al snel op 2-0 moeten komen, maar de Ivoriaan schoot in kansrijke positie naast.

Vrijwel uit het niets maakte Feyenoord daarop in de 38e minuut gelijk. Angelos Charisteas kopte in die minuut een vrije trap van linksback Royston Drenthe achter Gomes.

Omhaal

Die goal gaf de Feyenoorders na de pauze de moed om op zoek te gaan naar de 2-1. Trainer Erwin Koeman zag zijn elftal gedurende de tweede helft steeds beter gaan voetballen en ook kansen krijgen op een doelpunt. Charisteas was dichtbij een treffer en ook een van richting veranderde voorzet van Huysegems trof bijna doel. Een co-productie van Gomes (redding) en Salcido (omhaal op de lijn) voorkwam een Rotterdamse voorsprong.

Tot goals kwam het na de pauze echter niet meer, al hadden beide ploegen nog mogelijkheden op een overwinning. De broederstrijd tussen trainers Erwin en Ronald Koeman bleef echter onbeslist.

Tevreden

Zowel Ronald als Erwin Koeman was na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV tevreden met het resultaat. In de Kuip eindigde het duel tussen de twee ploegen in een gelijkspel, 1-1.

"Ik denk dat dit de juiste afspiegeling is van de krachtverhouding", zei Erwin Koeman, trainer van de Rotterdammers.

Ronald Koeman, oefenmeester in Eindhovense dienst, was het eens met zijn broer. "In de eerste helft hadden wij het beste van het spel, na de pauze was Feyenoord beter. Misschien had Feyenoord op grond van de tweede helft zelfs de meeste kans op de overwinning."