ROTTERDAM - Met een overwinning op Feyenoord haalt PSV op tweede kerstdag de spanning uit de eredivisie. De Eindhovenaren proberen in de Kuip de voorsprong op de concurrentie op negen punten en meer te houden.

AZ, nummer twee, speelt pas woensdag uit bij FC Twente. Ajax (elf punten), Twente en Feyenoord (beide veertien) staan al op aanzienlijke afstand van de landskampioen.

Trainer Ronald Koeman kan weer beschikken over de van een blessure herstelde topschutter Jefferson Farfan, maar zijn broer Erwin kan aan de andere kant weer gebruikmaken van Danny Buijs en Royston Drenthe, die terugkeren van een schorsing. Verdediger Serginho Greene kampt met knieproblemen, het is onzeker of hij voldoende fit is.

Stunt

Feyenoord wil op tweede kerstdag de eredivisie iets van spanning terug te geven. De Rotterdammers hopen op een herhaling van vorig jaar, toen ze op dezelfde feestdag AZ versloegen. In Eindhoven verloor Feyenoord eerder dit seizoen al met 2-1.

Die nederlaag is trainer Erwin Koeman nog niet vergeten. "Die zit ons niet lekker", erkende hij. De scheidsrechter onthield Feyenoord destijds de gelijkmaker door deze ten onrechte af te keuren. "Daar hebben we wel een bepaald revanchegevoel aan overgehouden."

"PSV heeft veruit de beste ploeg. Het zit goed in elkaar en loopt over van de klasse en routine", sprak Koeman.

De aftrap is om half één, scheidsrechter is Ruud Bossen.