AMSTERDAM - Ronald Koeman is bij PSV het enige twijfelgeval voor de topper van dinsdag in de Kuip tegen Feyenoord. De trainer van de Eindhovenaren ontbrak maandag op de training vanwege buikgriep.

Zijn assistent Jan Wouters, die de training daarom leidde, heeft echter goede hoop dat Koeman tijdig hersteld is. "Een aantal jongens bij ons hebben al eerder buikgriep gehad en ik verwacht dat Ronald er in Rotterdam gewoon weer is", stelt Wouters op PSV TV.

Wraak

Bij Feyenoord zint trainer Erwin Koeman op wraak in het duel met zijn broer Ronald op tweede kerstdag. De Rotterdammers verloren half september de uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV in hun ogen onterecht met 2-1. "In de eerste helft verdienden we niks, maar in de tweede helft hadden we recht op de gelijkmaker. Die maakten we ook, maar hij werd onterecht afgekeurd. Daar hebben we wel een bepaald revanchegevoel aan overgehouden", zegt Koeman op de website van Feyenoord.

Ondanks dat Feyenoord geen goed seizoen doormaakt, acht de oefenmeester zijn elftal niet kansloos tegen PSV. "Dat het niet makkelijk wordt, weet iedereen. PSV heeft veruit de beste ploeg. Toch gaan wij er alles aan doen om hen het vuur na aan de schenen te leggen." Vorig jaar eindigde de topper in de Kuip in een 1-0 zege voor de thuisclub. Van de laatste vijf competitieduels in Rotterdam won PSV er slechts één en eindigde de wedstrijd tweemaal in een gelijkspel.

Wouters verwacht door de statistieken niet dat PSV dinsdag Feyenoord eenvoudig klop geeft. "De geschiedenis leert dat wedstrijden in de Kuip moeilijk voor PSV zijn. Een topper kan alle kanten opgaan, ook als één van de twee teams een mindere fase doormaakt. Juist voor een topper kan een ploeg zich enorm opladen. Bij een overwinning in zo'n duel kun je juist vertrouwen terugwinnen."