AMSTERDAM - Ho-Pin Tung aast op de positie van test- en reserverijder bij het Spyker F1-team. De Chinese Nederlander is hard op zoek naar de nodige miljoenen. Lukt dat niet, dan lijkt het plaatsje naar de gedegradeerde Tiago Monteiro te gaan.

"Het zou geweldig zijn om opnieuw een F1-wagen te besturen, zeker als het ook nog eens bij een Nederlands team is. Maar zover is het nog lang niet. We zijn nu vooral op zoek naar sponsors. Daarna kunnen we pas verder onderhandelen” , vertrouwde Tung RaceReport toe.

De in Velp geboren Tung mag wel geen tijd verliezen in zijn zoektocht. Tiago Monteiro aast namelijk ook op de functie van test en -reserverijder. De Portugees kreeg deze week te horen dat hij zijn racezitje aan Adrian Sutil moet afstaan, maar wil graag bij het team blijven. Al mikt hij ook nog op een zitje bij Toro Rosso.

Spyker test pas in februari

De interesse van Monteiro voor Toro Rosso is niet zo gek. De Portgugees vraagt zich ongetwijfeld af wat het testprogramma van Spyker precies zal inhouden in 2007. Voorlopig kunnen we het Nederlandse team niet echt actief noemen op dat vlak. In december was het Nederlandse team de enige afwezige tijdens de laatste tests van het seizoen. En nu werd ook bekend dat het team pas in februari op de circuits zal opduiken. Twee weken later dan de andere teams dus.

"Het klopt dat we pas in februari gaan test, maar het kan nu eenmaal niet anders. We moeten de nieuwe Ferrar-motor inpassen en willen onze middelen zo efficiënt mogelijk besteden”, verklaart Michiel Mol de opvallende teststrategie van zijn team. "Het is niet ideaal, maar we rekenen erop dat het goed komt.”

Het Nederlandse team heeft één voordeel en dat is dat het nieuwe F1-seizoen pas op 18 maart van start gaat. Dat betekent dat er ook begin maart nog kan getest worden.