WIGAN - Dankzij Arjen Robben heeft Chelsea zaterdag geen schade opgelopen in de strijd om het Engelse kampioenschap. De international van Oranje maakte drie minuten in blessuretijd het winnende doelpunt in de uitwedstrijd bij Wigan Athletic: 2-3. Het was voor Robben zijn eerste competitietreffer dit seizoen. Robin van Persie maakte namens Arsenal twee goals tegen Blackburn Rovers.

Ook oud-Feyenoorder Salomon Kalou maakte zaterdag zijn eerste competitiedoelpunt voor Chelsea. De andere treffer kwam op naam van Frank Lampard. Emile Heskey scoorde twee keer voor Wigan. Chelsea, waar behalve Kalou en Robben ook Khalid Boulahrouz in de basis stond, zag het verschil met Manchester United beperkt blijven tot twee punten.

Manchester United

Manchester United heeft zich zaterdag hersteld van de competitienederlaag tegen West Ham United (1-0) van vorige week. Het elftal van trainer Alex Ferguson won de uitwedstrijd bij Aston Villa met 3-0 en blijft daardoor koploper in de Engelse Premier League. Cristiano Ronaldo (2) en Paul Scholes zorgden in de tweede helft voor de doelpunten.

Arsenal

Robin van Persie scoorde twee keer voor Arsenal in de met 6-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Blackburn Rovers. Arsenal blijft vierde, omdat nummer drie Liverpool thuis te sterk was voor Watford: 2-0.

Tottenham Hotspur verloor op bezoek bij Newcastle met 3-1.